Kwaliteit en vergoedingen

Kwaliteit en Vergoedingen

Er zijn grote verschillen in opleidingsniveau’s van pedicures. Er zijn basis pedicures, pedicures met een aantekening diabetische/reumatische voet en de breed opgeleide medisch pedicures. Deze medisch pedicures werken op hoog niveau. Een pijnlijke ingegroeide nagel of een zeer diepe likdoorn worden vakkundig en pijnloos behandeld door deze gespecialiseerde medisch pedicures. Tevens past zij specialistische technieken toe zoals; nagelregulatie en reparatie (alle soorten nagelbeugels en nagelopbouw), antidruktechnieken en ortheses.

Dit kunt u allemaal bekijken op de site van ProVoet. Ook staat daar vermeld of de pedicure een gecertificeerde praktijk heeft. Deze praktijk voldoet aan strenge eisen en heeft een keurmerk.

Op internet staan ten onrechte pedicures vermeld onder de rubriek medisch pedicure of noemen ze zich medisch pedicure. Daardoor is er meer behoefte ontstaan naar transparantie in de gezondheidszorg en staan alle erkende pedicures vanaf 2009 ingeschreven in het Kwaliteits Register Pedicures: ProCert. Hier kunt u alles vinden over de gekwalificeerde pedicure bij u in de buurt.

Op deze site kunt u ook lezen of uw pedicurebehandeling voor vergoeding door uw zorgkosten in aanmerking komt.

Kwaliteit